Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidička přehlédla na přechodu pro chodce dva lidi, do jednoho z nich najela

JABLONECKO - Dvacetiletý mladík po střetu s autem skončil v nemocnici. 

Včera několik minut před  půl pátou odpoledne procházel z Dolního náměstí v Jablonci nad Nisou na zastávku Českých drah Jablonec -Centrum 20letý muž se svou stejně starou kamarádkou. V ulici 5. května se před přechodem pro chodce oba rozhlédli, a když před přechodem řidič vozidla, přijíždějící zleva od Tanvaldu, zastavil, a zprava od Železného Brodu v dohledu žádné auto nebylo, vstoupili do silnice a šli společně po přechodu.místo střetu renaultu s chodcem v Jabloncimísto střetu renaultu s chodcem v Jablonci

Krátce před tím, než přecházení dokončili, ale do pravého boku mladíka zprava najela 50letá řidička osobním vozidlem tovární značky Renault Megane, která dvojici přehlédla. Horšímu následku této kolize  zabránila kamarádka mladíka tím, že ho v posledním zlomku vteřiny prudce strhla na svou stranu. Přesto k jeho  střetu s peugeotem došlo, tento náraz ho ještě odmrštil na silnici.

Přivolaná zdravotnická záchranná služba ho následně převezla na vyšetření do nemocnice s bolestmi horních i dolních končetin. Zprávu o jeho zdravotním stavu zatím k dispozici nemáme. Řidičku jsme po nehodě podrobili dechové zkoušce, která ukázala, že pod vlivem alkoholu nebyla. Jakou dohru bude pro ni tato událost mít, je do značné míry závislé na zdravotním stavu zraněného mladíka.

3. 12. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

místo střetu renaultu s chodcem v Jablonci

místo střetu renaultu s chodcem v Jablon... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem