Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řidička pod vlivem alkoholu

Tábor – Veselí nad Lužnicí - Při policejní kontrole nadýchala přes 2 promile alkoholu. 

Dne 30. listopadu letošního roku krátce po jedenácté hodině noční zastavili a kontrolovali veselští policisté vozidlo značky Opel Meriva na třídě ČSA ve Veselí nad Lužnicí. U kontrolované pětačtyřicetileté ženy z Táborska provedli dechovou zkoušku, neboť měli podezření, že před jízdou požila nějaký ten alkohol. Jejich domněnka se potvrdila.  Řidička nadýchala přes 2 promile alkoholu. S naměřenými hodnotami souhlasila a lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu odmítla.

Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu. Případ řádně zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Uvedený případ bude nadále vedený formou zkráceného přípravného řízení.

Řidiči pod vlivem alkoholu či omamných a psychotropních látek jsou velice nebezpeční nejen pro sebe, ale především pro své okolí. Mají sklon k přeceňování svých sil, na druhou stranu alkohol či psychotropních látky, snižují soustředění řidiče a schopnost rychlé reakce.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.czta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

2. prosince 2021

vytisknout  e-mailem