Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidička po ránu přehlédla na přechodu chodkyni

JABLONEC NAD NISOU – Policisté na Horním náměstí v tomto týdnu šetří již druhou dopravní nehodu na stejném přechodu pro chodce. 

Tento týden v Jablonci nad Nisou se stala na stejném přechodu pro chodce již druhá dopravní nehoda, při které došlo ke střetu vozidla s chodcem. Navíc k oběma nehodám došlo vždy ráno kolem půl osmé hodiny na přechodu pro chodce v dolní části Horního náměstí.  První z nich, o které jsme již informovali, se stala v pondělí. Druhou policisté zaevidovali včera. Řidička s vozidlem BMW X4 jela ve směru do centra města, kde na uvedeném přechodu pro chodce nejprve dala jednomu přecházejícímu chodci přednost. Následně se rozjela, přičemž přehlédla ještě z levé strany přecházející chodkyni, do které narazila. Jednatřicetiletá chodkyně po střetu s vozidlem upadla na vozovku a utrpěla zranění, jehož charakter a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Zraněnou chodkyni převezla posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do nemocnice. Alkohol u řidičky i chodkyně policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří i nadále šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Obě dopravní nehody, které se tento týden na jednom přechodu pro chodce staly, mají mimo jiného společné to, že v té době po ránu v daném místě vycházelo slunce a řidičům, tak snižovalo viditelnost. Opakovaně tedy upozorňujeme řidiče, aby v takových situacích byli více obezřetní, a plně se věnovali řízení motorových vozidel. Samozřejmě také apelujeme i na chodce, kteří jsou tou nejzranitelnější skupinou v silničním provozu, aby při přecházení vozovek dbali zvýšené opatrnosti, a na přechod pro chodce vstupovali vždy, když řidič s vozidlem před přechodem pro chodce zastaví. Vždy se vyplatí chvilku počkat a vozovku bezpečně přejít.


2. 3. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN JN přechod (1)

DN JN přechod (1) 

Detailní náhled

DN JN přechod (2)

DN JN přechod (2) 

Detailní náhled

DN JN přechod (3)

DN JN přechod (3) 

Detailní náhled

DN JN přechod (4)

DN JN přechod (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem