Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidička nocovala v policejní cele

ČESKÁ LÍPA - Byla opilá a kradla. 

     Včera před 15. hodinou upozornili policisty zaměstnanci dvou benzinových čerpacích stanic na Českolipsku na 35 letou řidičku z Prahy, která si z jejich prodejen odnesla nezaplacené zboží. Žena byla navíc evidentně opilá, přesto od benzinových stanic odjela svým osobním vozidlem značky Škoda Felicia. Nejprve navštívila benzinovou čerpací stanici Shell v České Lípě, kde odcizila krabičku cigaret a ještě přitom byla k personálu arogantní. Po tomto incidentu se přemístila na benzinovou stanici do Sosnové, kde se chovala podobně a i odtud si odnesla různé drobné zboží, které nezaplatila. Policisté řidičku zadrželi nedaleko benzinové stanice v Sosnové. Na první pohled bylo patrné, že je pod vlivem alkoholu, což potvrzovala její vrávoravá chůze a nesrozumitelná mluva. Policisté ženu podrobili kontrole na alkohol přístrojem dräger, který ji naměřil v dechu hodnotu 2,25 promile. Vzhledem k tomu, že v tomto stavu  s nimi nebyla schopna spolupracovat při úkonech trestního řízení a s přihlédnutím k její opilecké agresivitě, byla do vystřízlivění umístěna do policejní cely. Dnes policisté ženě ve zkráceném přípravném řízení sdělí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a poté ji ze zadržení propustí. Její drobné krádeže zboží na benzinových stanicích, kterými nenaplnila skutkovou podstatu trestného činu, budou zvlášť řešeny jako přestupky.

 

Kriminalisté objasňují smrt bezdomovce

     Ve čtvrtek 1. října v podvečer objevil náhodný svědek mrtvé tělo muže, které se nacházelo na mysliveckém posedu v lesním prostoru v části Útěchovice u Hamru nad Jezerem. Policisté zjistili, že mrtvé tělo patří 45 letému bezdomovci z Liberecka. Z ohledání místa bylo zřejmé, že tu přespával. Zatím neexistují žádné indicie k tomu, že by se na jeho smrti měla podílet druhá osoba. Ke zjištění příčiny úmrtí bude provedena soudní pitva, která poskytne kriminalistům potřebné informace. Mrtvé tělo se na posedu nacházelo zřejmě několik týdnů. Policisté již v této věci zahájili úkony trestního řízení, přičemž právní kvalifikace události bude upřesněna v průběhu dalšího vyšetřování.

 

Bilance dopravní nehodovosti

     Za měsíc září 2009 policisté na Českolipsku evidují celkem 117 dopravních nehod, při kterých zemřel jeden člověk, dva lidé se zranili těžce a třicet jedna lehce. Škody na vozidlech dosáhly částky 6 352 900 korun. V osmi případech zavinil nehodu opilý řidič, v  šedesáti osmi případech byl na vině nesprávný způsob jízdy, v šestnácti případech vysoká rychlost a u dvanácti nehod nedání přednosti v jízdě.

     Od 1. ledna do 30. září letošního roku evidují policisté na Českolipsku celkem devětset šedesát jedna nehod, což je o třista čtyři nehod méně než v roce loňském, statistiku samozřejmě ovlivňuje změna způsobu evidence nehod. V porovnání s loňským rokem ale lze objektivně zhodnotit následky nehod, které jsou v letošním roce příznivější. Letos zemřelo na silnicích našeho okresu celkem  osm osob, což je o pět úmrtí méně než za stejné období v roce loňském. Méně je i těžkých zranění, a to letošních třicet jedna oproti loňským třiceti devíti a je i o dvacet devět lehkých zranění méně, než tomu bylo v roce loňském.

vytisknout  e-mailem