Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řidička nezvládla jízdu na náledí

Prachatice – Buk – S vozidlem narazila do stromu, ona i její spolujezdci skončili v péči lékařů. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Dopravní policisté vyjížděli včera po dvacáté hodině k dopravní nehodě, ke které došlo mimo uzavřenou část obce, na silnici III. třídy v katastru obce Buk. Řidička osobního vozidla Dacia Duster dostala vlivem nepřiměřené rychlosti po projetí pravotočivé zatáčky na namrzlé komunikaci smyk, následkem čehož přejela do protisměru a dále mimo vozovku, kde čelně narazila do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě utrpěla ona i její dva spolujezdci zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice na ošetření. Alkohol u řidičky vyloučila orientační dechová zkouška. Hmotná škoda na havarovaném vozidle byla předběžně vyčíslena na 60 000 korun.    

Policisté nabádají řidiče k větší opatrnosti, aby nepřeceňovali své schopnosti a především nepodceňovali povětrnostní podmínky. Obzlášť v těchto dnech je třeba počítat s větší možností tvorby náledí, proto uberte nohu z plynu, ať se všichni v pořádku vrátíte ze svých cest domů.   

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

17. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem