Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidička narazila do mostku

JIČÍNSKO – Na mokré vozovce nezvládla řízení. 

Ve středu 4. března v ranních hodinách čtyřiatřicetiletá řidička vozidla značky Renault Laguna jedoucí ve směru od obce Žeretice na obec Slatiňany způsobila dopravní nehodu. V pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy na mokrém povrchu vozovky, vyjela vlevo do levého silničního příkopu, kde narazila do kamenného mostku. Následně došlo k převrácení vozidla přes střechu zpět na kola. 
Z důvodu nebezpečné závady na vozidle, která vzhledem ke své povaze nebo rozsahu významně zvyšuje ohrožení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích nebo nepříznivé působení provozu vozidla nebo jízdní soupravy na životní prostředí, bylo řidičce zadrženo osvědčení o registraci vozidla. 
Přítomnost alkoholu byla u řidičky vyloučena provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun.

Řidiči pozor!
Dbejte zvýšené opatrnosti při řízení vozidla na mokré vozovce. Vlhkost silnice snižuje tření mezi pneumatikou a povrchem vozovky, čímž se mění chování motorového vozidla, zejména se prodlužuje brzdná dráha. Při rychlejším průjezdu zatáčkou, tak může dojít ke smyku a proto je potřeba na toto myslet a rychlost jízdy přizpůsobit panujícímu počasí.

kpt. Ing. Eliška Majerová
5. 3. 2020, 8:30
 

Odkazy do noveho okna

Žeretice

4. 3. 2020 

Detailní náhled

Žeretice

4. 3. 2020 

Detailní náhled

Žeretice

4. 3. 2020 

Detailní náhled

Žeretice

4. 3. 2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem