Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči si o víkendu zazlobili

Jednomu z nich teď hrozí, za násilí proti úřední osobě, až šestileté vězení! 

    Policistům na Mělnicku přidělalo, během uplynulých tří dnů, několik nezodpovědných řidičů práci a sobě nemalé starosti. Od pátku do neděle řešili policejní hlídky na komunikacích našeho regionu tři případy, při kterých hrál hlavní roli alkohol a nezodpovědnost.
     Osmého března, po sedmnácté hodině, havaroval dvaačtyřicetiletý muž z Mladoboleslavska, u obce Střemy s osobním vozidlem Mazda 626. Kromě pomačkaných plechů na autě si šofér z karambolu odnesl ještě lehké zranění, se kterým byl následně hospitalizován. Při vyšetřování nehody bylo zjištěno, že si muž před jízdou neodpustil konzumaci alkoholu. Dechová zkouška skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,50 promile alkoholu v dechu. Dále policisté z oddělení ve Mšeně lustrací odhalili, že osoba neměla v dané době za volantem co dělat. Soudem měla totiž uložen platný zákaz řízení na dobu jednoho roku, který končí až na sklonku září 2013. Muž si zanedlouho převzal sdělení podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Trestní řízení je vedeno na svobodě.
    Policisté z oddělení v Lužci nad Vltavou kontrolovali dne 9. března 2013, po druhé hodině ranní, v obci Ledčice, osmadvacetiletého muže, z Mělnicka, který řídil motocykl Jawa 250. Motorkář pravděpodobně očekával, že v této roční době bude při řízení ještě zima, tak se před usednutím na stroj „zahřál“ požitím alkoholických nápojů. Tento závěr byl následně potvrzen dechovou zkouškou, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,44 promile alkoholu v dechu. Řidič si převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti a na konečný verdikt o vině a trestu si počká na svobodě.
    Největší problémy si způsobil třiačtyřicetiletý muž z našeho regionu. Včera, po půlnoci, jel s vozidlem Renault Laguna, ulicí Kokořínská, na Mělníku. Přitom se šoféra a automobil pokusila zkontrolovat hlídka městských strážníků. I přesto, že k zastavení užili varovná světla a rozsvícený nápis „STOP“, řidič nereagoval a z místa ujel. Následovala honička v přilehlých ulicích, při které pronásledovaný dvakrát najel na auto zasahujících strážníků a jen díky duchapřítomnosti jeho řidiče nedošlo k nehodě a újmě na zdraví, některého z účastníků. Zběsilá jízda skončila až v ulici Řípská poté, co si řidič laguny, chvíli předtím, prorazil kolo o obrubník. Přivolaná policejní hlídka z Obvodního oddělení Mělník, provedla u muže dechovou zkoušku přístrojem Dräger, který naměřil pozitivní hodnotou 1,89 promile alkoholu v dechu. Policejní vyšetřovatel, ještě ten den, zahájil trestní stíhání opilého hazardéra, pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na šest let. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.
 
11. březen 2013
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem