Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči se nevěnují řízení

UHERSKOHRADIŠŤSKO: V uplynulém týdnu jsme vyjížděli k pětadvaceti nehodám.  

V uplynulém týdnu policisté zaznamenali dvacet pět dopravních nehod. Jejich nejčastější příčinou byl způsob jízdy, vysoká rychlost, nedání přednosti a nepozornost. Někteří řidiči zapomínají sledovat dění na silnici a na místo toho se věnují telefonování, někteří píší textové zprávy či se věnují obsluze rádia! Také by měli více dbát na dodržování pravidel silničního provozu!

Nepozornost stojí za včerejší nehodou, která se stala v Huštěnovicích. Devětačtyřicetiletý řidič Citröenu jel brzy ráno od Babic. Jenže se plně nevěnoval řízení a přehlédl před ním stojící Ford, jehož řidička dávala přednost protijedoucím vozidlům z důvodu odbočení. Při srážce vznikla škoda, která je předběžně odhadnuta na padesát tisíc korun. Řidička byla se zraněním převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška.

Středeční nehoda v Uherském Hradišti si také vyžádala naštěstí jen lehké zranění. Ráno projížděl řidič Citröenu křižovatkou v ulici Solná cesta.  Zřejmě vysoká rychlost zapříčinila, že řidič s vozidlem dostal smyk. Následně přejel do protisměru, kde se střetl s Felicií. Škoda na vozidlech se vyšplhala na čtyřicet pět tisíc korun. Dechová zkouška vyšla negativní.

Policisté zastavili v uplynulém týdnu mimo jiné i dva řidiče, kteří před jízdou notně popíjeli a nadýchali nad dvě promile alkoholu. Jízda v opilosti je velmi riskantní a nemá daleko k dopravní nehodě!

2,66 promile alkoholu v neděli nadýchal třicetiletý řidič Peugeotu poté, co byl v nočních hodinách zastaven v Uherském Brodě v ulici Svat. Čecha. Policistům přiznal, že před jízdou něco popil.

Přes dvě promile nadýchal i řidič nákladního auta, který jel v pátek odpoledne 5. srpna od Spytihněvi směrem na Babice. Tento řidič už byl konkrétnější. Uvedl, že vypil několik desetistupňových piv. Oba jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 5. 8. – 11. 8. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

5. 8. – 11. 8. 2016

29. 7. – 4. 8. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

8

3

Řidič pod vlivem drog

1

1

Překročení maximální rychlosti

40

18

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

5

3

Nepoužití bezpečnostních pásů

12

23

Telefonování za jízdy

7

3

Špatný technický stav vozidla

18

20

Neoprávněné zastavení a stání

56

127

Chodci

0

0

Cyklisté

5

0

12. srpna 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem