Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řidiči se nechtělo zastavit

Český Krumlov - Chvíli to trvalo, ale nakonec řidič zastavil.  

Ve čtvrtek 25. června 2009 okolo jedné hodiny ranní bylo na silnici č. I/39 v Českém Krumlově stavěno osobní vozidlo Fiat Brava, jedoucí ve směru na Přísečnou. Řidič na znamení dopravních policistů nezastavil a pokračoval v jízdě na benzinovou čerpací stanici, projel ulicí Za Plevnem, vyjel opět na hlavní silnici a pokračoval dále v jízdě ve směru na centrum. Na kruhovém objezdu odbočil na ulici Na Svahu, kde u přechodu pro chodce sám zastavil.
 
Policejní hlídka bezprostředně k vozidlu a řidiči přistoupila a vyzvala jej k předložení dokladů. Řidič předložil občanský průkaz a doklady od vozidla, ale řidičský průkaz neměl. Policisty bylo zjištěno, že se jedná o muže z Českého Krumlova a že má Okresním soudem Český Krumlov zadržen řidičský průkaz a byl mu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do prosince 2009.
 
Policisté ihned zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání (§ 171/1c TZ) a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění (§ 180d TZ).

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem