Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči přistiženi při porušování předpisů

KLADENSKO – Jízdy v zákazu řízení a pod vlivem alkoholu byly odhaleny. 

Policisté obvodního oddělení Zlonice v rámci výkonu služby dne 23. května 2019 v odpoledních hodinách v obci Zvoleněves si povšimli projíždějícího vozidla tovární značky Audi, které se rozhodli zkontrolovat. Policejní hlídka se za tímto vozidlem rozjela. Následně policisté řidiče vozidla vyzvali k předložení potřebných dokladů pro řízení motorových vozidel. Řidič uvedl, že u sebe nyní nemá žádné doklady. Policisté provedli k dané osobě šetření a na základě lustrací bylo zjištěno, že se jedná o pětadvacetiletého muže ze Slánska, který má platný zákaz řízení, který mu  byl vysloven nejprve MÚ Slaný v březnu 2019 a poté MÚ Kralupy nad Vltavou v březnu 2019 do března 2021. Za toto protiprávní jednání byl řidič policejní hlídkou zadržen a eskortován do policejní cely.

V současné době policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu maření výkonu úřední osoby, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 2 roky.

Dalším neukázněným řidičem je muž ve věku sedmadvacet let, cizí státní příslušnosti, který byl policejní hlídkou obvodního oddělení Slaný kontrolován na pozemní komunikaci č. 1/7 nedaleko Slaného. Řidič s osobním vozidlem značky Opel Tour dne 22. května 2019 kolem čtvrté hodiny sjel ze silnice do příkopu, kde zastavil a vozidlo ponechal odstavené. Policejní hlídka provedla u řidiče dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem 1,16 promile alkoholu v dechu. Dále byl vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu ve slánské nemocnici, čemuž vyhověl

Dne 23. května 2019 byly provedeny prvotní a procesní úkony a řidiči bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento skutek hrozí muži maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

Kladenská policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Řidiči posilněni před jízdou alkoholem nebo drogami jsou velmi nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

24. května 2019

vytisknout  e-mailem