Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči - při své jízdě neriskujte

KRAJ - Tři lidské životy vyhasly během několika hodin při dvou dopravních nehodách.  

Krátce před třiadvacátou hodinou v pátek 6. února došlo k havárii osobního motorového vozidla Ford Mondeo v obci Nové Strašecí. Devětatřicetiletý řidič v ulici Křivoklátská v mírné zatáčce nepřizpůsobil svou jízdu stavu a povaze vozovky a narazil do plotu. Řidič z vozidla vypadl. Osobní motorové vozidlo se na něj následně převrátilo. Muž následkům zranění podlehl. Dopravní policisté nyní vyšetřují přesnou příčinu této havárie a také to, zda byl muž připoután.
 
Jen několik hodin po této tragické havárii došlo v brzkých ranních hodinách v sobotu k další tragické dopravní nehodě u obce Tomice na Benešovsku. Zde se osobního vozidlo zn. Opel Astra střetlo v protisměru s právě projíždějícím autobusem. Přivolaní hasiči vyprostili řidičku a dítě z vozidla. Při čelním střetu utrpěla šestatřicetiletá žena i devítileté dítě těžká zranění, kterým na místě podlehly.
 
Příčinou dopravní nehody mohla být nepozornost, rychlá jízda, předjíždění, technický stav vozidla nebo zdravotní stav řidičky. Co bylo přesnou příčinu tragické nehody, vyšetřují dopravní policisté z Benešova. Policisté v místě dopravní nehody odklánějí dopravu a doporučují řidičům objízdnou trasu a to ve směru od Prahy přes Tomice - Ouběnice - Bystřici - směrem na Tábor. V opačném směru přes obce Drahkov - Bořkovice - Olbramovice.
 
Středočeští policisté znovu upozorňují řidiče, aby věnovali maximální pozornost řízení vozidla a zejména přizpůsobili svou jízdu stavu a povaze vozovky. Povětrnostní podmínky v tomto období, mohou sehrát velkou roli a v kombinaci s nepozorností, telefonováním a nevěnováním se plně řízení motorového vozidla mohou být příčinou dopravní nehody. Mnohdy s fatálními následky. Každý řidič by měl mít na mysli zejména svou bezpečnost a tomu přizpůsobit svou jízdu. Komunikace jsou v těchto dnech namrzlé a to zejména na mostech, v lesních úsecích apod. Proto buďte řidiči obezřetní a neriskujte při své jízdě. Nebezpečné předjíždění, rychlá a nebezpečná jízda vás a vaše blízké může stát to nejcennější, co máte - ŽIVOT!
 
 
mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
KŘ P ČR Středočeského kraje
7. února 2015
 

vytisknout  e-mailem