Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Řidiči pozor na zatopené silnice

KRAJ – Zvýšenou opatrnost věnujte při jízdě u vodních toků. 

Foto PČRFoto PČRVčerejší déšť, oteplení a tání sněhu způsobilo vylití některých toků v Pardubickém kraji.

Pracovníci správy a údržby silnic museli uzavřít silnici spojující Choceň a Újezd u Chocně, která je v obci Darebnice úplně pod vodou. Viz foto z 13:45 hodin. Uzavírka je označena dopravními značkami.

Podobná situace je i v blízkosti řeky Tichá Orlice v Dolní Dobrouči, kde voda stojí na některých vedlejších komunikacích.

Dopravní situace ve sjízdnosti silnic se v Dolní Dobrouči během dopoledne vrátila k normálnímu stavu. Viz foto z 11:15 hodin. 

Varujeme řidiče, nesnažte se zatopenými částmi silnic projet, hrozí vám nejen poškození aut, ale i ohrožení zdraví. Dbejte dopravního značení i za cenu ujetí delšího úseku. Rovněž apelujeme na rodiče, aby dětem připomněli jak se bezpečně chovat v blízkosti rozvodněných řek a potoků. Hra na takových místech může skončit tragicky.

Všem přejeme šťastnou cestu a to nejen v našem kraji.

Foto PČR - Letohradsko situace v 11:15 hodinFoto PČR - Letohradsko situace v 11:15 hodin Foto PČR - Letohradsko situace v 11:15 hodinFoto PČR - Letohradsko situace v 11:15 hodin
Foto PČR - Choceňsko situace v 13:45 hodinFoto PČR - Choceňsko situace v 13:45 hodin Foto PČR - Choceňsko situace v 13:45 hodinFoto PČR - Choceňsko situace v 13:45 hodin

5. února 2021
por. Mgr. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem