Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči, pozor na zaplavené silnice!

HODONÍNSKO: Některé vozovky jsou uzavřené 

Voda naplavená z polí komplikuje průjezdnost některých komunikací na Hodonínsku. Uzavřena je silnice č. 49918 v obci Lipov mezi obcemi Tasov a Hrubá Vrbka, na které je přibližně 40 centimentrů vody. Silnice je osazena přenosnými značkami a je možné použít objezdnou trasu přes místní komunikace.

Zcela uzavřena je kvůli záplavám také silnice č. 54 v obci Veselí nad Moravou (mezi obcemi Veselí nad Moravou a Blatnice pod Sv. Antonínkem). Na uvedeném asi třistametrovém úseku je na vozovce více než 30 centimetrů vody a naplavenin z polí. Použijte objezdné trasy.

Se zvýšenou opatrností projíždějte v úseku mezi Kozojídkami a Veselí nad Moravou. Na vozovce jsou dvě laguny vody o délce asi 50 metrů. Na silnici číslo 55 od obce Sudoměřice na nadjezd směřující k bývalému hraničnímu přechodu projíždějte se zvýšenou opatrností pravotočivou zatáčku – na vozovce je v délce třiceti metrů souvislá vrstva asi 15 centimetrů vody.

Říčka Velička protéká přes vozovku mezi obcemi Suchov a Javorník v prostoru Petruchových mlýnů. Projíždějte zde se zvýšenou opatrností.

V obci Louka u místního hřbitova je vozovka pod vodou v délce asi třiceti metrů. Na silnici je dvacet centimentrů vody, se zvýšenou opatrností zde projedete.

Policisté monitorují situaci v celém Jihomoravském kraji a doporučují řidičům, aby sledovali dopravní zpravodajství (např. na http://aplikace.policie.cz/dopravni-informace/) a dopravní značení a respektovali pokyny policistů a hasičů. V žádném případě neriskujte a nepokoušejte se projet uzavřenou zaplavenou vozovku – nejen, že byste tím spáchali přestupek, ale především byste mohli havarovat a ohrozit své zdraví nebo život v místech, která jsou kvůli záplavám hůře přístupná pro záchrannou službu, hasiče i policii!

por. Petra Vedrová

vytisknout  e-mailem