Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidiči poskytovali první pomoc

JABLONEC NAD NISOU - Při společné akci s Českým červeným křížem. 

     Dnes dopoledne se v Jablonci nad Nisou uskutečnila dopravně preventivní akce zaměřená na poskytování první pomoci ze strany řidičů motorových vozidel. Policie akci upořádala ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného kříže v Jablonci nad Nisou. Na stanovišti v Rýnovicích si oslovení řidiči měli možnost vyzkoušet poskytování první pomoci na figurantce, která měla na těle namaskované zranění.
 
     Figurantka simulovala sraženou chodkyni vozem, se kterým řidič z místa dopravní nehody ujel. Po srážce s vozidlem na místě zůstala ležet dívka s otevřenou zlomeninou holenní kosti.
 
     Ošetření zraněné figurantky si během akce vyzkoušelo celkem 14 řidičů. Některým při ošetřování zraněné dívky i ochotně pomáhali jejich spolujezdci. Ze strany všech, kteří využili možnost zkusit si poskytnout první pomoc, se tato akce setkala s velmi kladným ohlasem. Příležitost vyzkoušet si ošetřit tak vážné zranění využil i jeden řidič autobusu MHD poté, co přijel na konečnou zastávku a všichni cestující z jeho vozu vystoupili.
 
      Policisté se také zaměřili na kontrolu lékárniček jako  povinné výbavy motorového vozidla. Všichni řidiči, kteří si vyzkoušeli poskytnutí první pomoci, obdrželi od policistů drobný upomínkový předmět – reflexní přívěšek na klíče.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
6. září 2012
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem