Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči posilněni alkoholem usedli za volant

Kladensko - Policisté prošetřují víkendové nehody, jejichž řidiči byli pod vlivem návykových látek. 

     V průběhu víkendu se staly tři dopravní nehody, jejichž viníky byli neukáznění řidiči, kteří usedli za volant, ačkoliv před jízdou požili alkoholické nápoje. Při první dopravní nehodě narazil do oplocení domu  23 letý řidič s osobním vozidlem Seat Cordoba v obci Doksy v ulici V. Melena v brzkých ranních hodinách kolem 1. hodiny dne 7. prosince 2013. U podezřelého řidiče byla následně provedena  dechová zkouška, při níž mu bylo naměřeno 1,36 promile alkoholu v dechu. 

     K další dopravní nehodě došlo téhož dne ve 4.30 hodin v Kladně - Švermov, v ulici 28. října. Při této dopravní nehodě 25 letý řidič se svým vozidlem narazil do zaparkovaného vozidla Ford Tranzit a poté z místa odešel do svého bydliště.  Policisté dopravních nehod DI Kladno se do deseti minut dostavili na místo oznámení dopravní nehody a začali nehodu vyšetřovat. Během krátké doby se k dopravní nehodě vrátil i podezřelý řidič, který se k dopravní nehodě doznal. Policisté s viníkem dopravní nehody provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla s pozitivním výsledkem 2,72 promile alkoholu v dechu. Podezřelý řidič byl po provedení prvotních úkonů umístěn do policejní cely. 

      Třetí dopravní nehoda se stala ve večerních hodinách taktéž 7. prosince letošního roku. Ve 20.25 hodin bylo oznámeno na linku 158, že v obci Bilichov na Slánsku nabouralo osobní vozidlo, které se nachází částí v hasičské nádrži a stále se uvnitř nachází jedna osoba. Při příjezdu policejní hlídky na místo dopravní nehody, byl poraněný podezřelý muž  již ve vozidle  RZS. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 35 letého muže ze Slánska. Dále byla provedena dechová zkouška, jejíž naměřená hodnota byla 2,32 promile alkoholu v dechu. Podezřelý byl transportován do slánské nemocnice k dalšímu vyšetření a stále tvrdil, že vozidlo neřídil. Na místě dopravní nehody  byli ztotožněni 3 svědci, kteří shodně uvedli, žez  havarovaného vozidla vyprošťovali tohoto řidiče, který se zde nacházel sám. Všichni tři řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožením pod vlivem návykové látky.

     Policie opětovně upozorňuje řidiče, aby dbali za jízdy zvýšené opatrnosti a v žádném případě neusedali za volant po požití jakékoliv návykové látky. Každý neukázěný řidič, který před jízdou požije návykovou látkou a nezodpovedně tak usedně za volant, ohrožuje touto nebezpečnou jízdou nejen sebe, ale především zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu.

9. prosince 2013

nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem