Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči popíjeli

Za víkend zjištěno šest řidičů 

        V pátek 19. března 2010 ve 23.30 hodin byl v obci Mochtín kontrolován řidič 24 letý muž z Prahy, který řídil vozidlo zn. Mini Cooper. Dechovou zkouškou bylo u řidiče zjištěno požití alkoholu 0,45 promile.
    V sobotu 20. března 2010 byl v 9.20 hodin kontrolován v obci Běšiny řidič 52 letý muž z obce na Klatovsku, který řídil vozidlo zn. Peugeot 306. Řidič se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 0,27 promile alkoholu. Řidič žádal lékařské vyšetření spojené s odběrem krve.
     Další řidič byl kontrolován v Sušici na ulici Pražské ve 20.15 hodin. Muž ve věku 20 let z Klatov řídil vozidlo zn. Škoda Octavia. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky a alkoholtester zjistil 0,87 promile alkoholu. Šetřením policie bylo zjištěno, že po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání po pobytu, které bylo následně zrušeno.
V uvedených třech případech jsou řidiči podezřelí ze spáchání přestupků.
     Ve 21.20 hodin byl v Klatovech v ulici Procházkova kontrolován řidič 20 letý muž, který řídil vozidlo zn. Renault. Muž se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 1,44 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Policisté mužům zadrželi řidičské průkazy.                          

vytisknout  e-mailem