Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči popíjeli alkohol

Zjištěni čtyři řidiči 

        Hlídkou policie byl v sobotu 12. prosince 2009 kontrolován v obci Kolinec v 0.35 hodin řidič 21 letý muž ze Sušicka, který řídil vozidlo. Podrobil se dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 1,25 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením, ale odběr krve a moči odmítl. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.
    Další řidič 20 letý cizinec byl kontrolován v Klatovech 12. prosince 2009 ve 2.30 hodin v ulici Nádražní, když řídil vozidlo zn. Škoda Fabia. Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno 0,79 promile alkoholu. Dalším šetřením policie bylo zjištěno, že muž má podle rozhodnutí městského úřadu uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce července letošního roku na dobu 8 měsíců. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření. Policie případ prošetřuje ve zkráceném přípravném řízení a muž převzal osobně sdělení podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Dále je muž podezřelý ze spáchání přestupku v souvislosti s řízením vozidla pod vlivem alkoholu.
   V Klatovech byl v ulici Suvorovova kontrolován ve 3.15 hodin  řidič 34 letý muž z Klatovska, který řídil vozidlo zn. Ford. Řidič byl při kontrole vyzván k provedení dechové zkoušky a alkoholtester zjistil 1,47 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením. 
    V sobotu v Nýrsku kontrolován v 8.40 hodin řidič 27 letý muž z Domažlicka, který řídil vozidlo zn. Ford. Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno 1,88 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením.
V uvedených dvou případech policisté mužům zadrželi řidičské průkazy. Muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem