Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidiči pod vlivem drog

PELHŘIMOVSKO: Testy vykázaly přítomnost amfetaminu a marihuany 

Policisté z policejní stanice v Počátkách o víkendu odhalili dva řidiče, kteří za volant usedli pod vlivem drog. Dalšího řidiče pod vlivem zakázaných látek odhalili pelhřimovští policisté.

Řidiče osobního automobilu Audi zastavila policejní hlídka v pátek 9. března krátce před desátou hodinou večer na ulici Havlíčkova v Horní Cerekvi. Jednalo se o čtyřicetiletého muže z Jihlavska. Součástí silniční kontroly byla dechová zkouška a test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami. Dechová zkouška byla negativní. Opačně tomu však bylo u testu na drogy, který vykázal pozitivní výsledek na amfetamin.

Sedmadvacetiletou řidičku z Pelhřimovska, která usedla za volant osobního vozidla Opel, kontrolovala policejní hlídka v sobotu 10. března kolem druhé hodiny ráno. Policisté ji zastavili na ulici Nádražní v obci Žirovnice. Test na drogy, kterému se žena podrobila, vykázal pozitivní výsledek na amfetamin.

Policisté oba řidiče vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasili. Další jízdu oběma řidičům zakázali. Zda se budou zodpovídat z přestupku na úseku dopravy nebo z trestného činu ukážou až výsledky znaleckého zkoumání z oboru lékařství odvětví toxikologie.

Pětatřicetiletý muž z Pelhřimovska byl jedním z dalších řidičů pod vlivem drog, kterého policisté na Pelhřimovsku odhalili. Muž usedl za volant vozidla Volkswagen Transporter v pátek 9. března, kdy ho kolem jedné hodiny odpoledne na ulici Rynárecká v Pelhřimově zastavila policejní hlídka. Test na drogy byl na rozdíl od dechové zkoušky pozitivní, a vykázal přítomnost marihuany a amfetaminu. Také v tomto případě se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, jehož výsledky určí, zda se bude zodpovídat z přestupku nebo trestného činu.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

12. března 2018

vytisknout  e-mailem