Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řidiči pod vlivem alkoholu si stále nedají říci

Další dva podnapilé řidiče chytili jeseničtí policisté, Poničil laky aut 

Řídili pod vlivem alkoholu
Dva případy jízdy pod vlivem alkoholu šetří jesenická policie. V prvním případě se jednalo o muže ve věku 18let z Brna, který 29. prosince v 17:35 hodin byl zastaven hlídkou policie. Jeho jízda Domašovem s vozidlem Škoda Octavia byla natolik podezřelá, že jej policisté zastavili ke kontrole. Při dechové zkoušce policisté mladíkovi naměřili 1,13‰ alkoholu. Poté mu na místě odebrali řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Ve druhém případě se jednalo o 21letého řidiče z Jeseníku. Ten 30. prosince v 00:15 hodin údajně přeparkovával své vozidlo Škoda Felicia v Jeseníku na ul. Halasova. Při couvání neodhadl vzdálenost od zaparkovaného vozidla Fiat a naboural do jeho zadní části. Přivolaná policejní hlídka provedla u řidiče dechovou zkoušku, která prokázala požití alkoholických nápojů. Naměřená hodnota činila 2,43‰  alkoholu. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na 5.000,- Kč.

Odnesly to laky vozidel
Poněkud zvláštní druh zábavy preferuje neznámý pachatel na Jesenicku. Zaměřuje se na zaparkované vozidla, na kterých ostrým předmětem  poničí lak. Poslední oběti tohoto pachatele se v době od 24. prosince do 27. prosince stal 36letý muž a 31letá žena, oba z Jeseníku. Jejich vozidla tovární značky Renault Megane Scenic a Citroen C3 si pachatel vybral a po obvodu je ostrým předmětem poškrábal. Škoda v obou případech dosáhla částky ve výši 30.000,- Kč.          

 


por. Jiří Černěnko
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem