Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidiči pod vlivem alkoholu a drog

PELHŘIMOVSKO: Další jízdu policisté řidičům zakázali 

Tři řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho pod vlivem drog odhalili policisté na Pelhřimovsku během noční služby ze čtvrtka 14. března na pátek.

Řidiče a řidičku pod vlivem alkoholu a muže, který za volant usedl pod vlivem drog, kontrolovali policisté z obvodního oddělení v Pelhřimově. Sedmačtyřicetiletého řidiče vozidla Volkswagen zastavila policejní hlídka včera, 14. března, krátce před desátou hodinou večer na ulici Pražská v Pelhřimově. Při dechových zkouškách muž nadýchal 0,41 a 0,43 promile alkoholu. Kolem šesté hodiny ráno policisté na ulici Křemešnická zastavili osobní automobil Mazda, jehož řidička nerespektovala dopravní značení a byla tak podezřelá ze spáchání přestupku na úseku dopravy. Žena při dechové zkoušce nadýchala 0,20 promile. V obou případech policisté řidičům zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Muž i žena se dále budou z přestupkového jednání na úseku dopravy zodpovídat před příslušným správním orgánem. Kolem jedné hodiny ráno kontrolovali pelhřimovští policisté vozidlo Renault na ulici Nádražní. V případě dvaadvacetiletého řidiče byla dechová zkouška negativní. Pozitivní výsledek však vykázal test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami, a to na amfetamin. Policisté řidiče vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil. Dále policisté provedenou lustrací zjistili, že muž za volant usedl také v době platné blokace řidičského oprávnění. Další jízdu mu policisté zakázali a provedli zadokumentování. Zda se muž bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy nebo z trestného činu bude jasné na základě výsledků znaleckého zkoumání z oboru lékařství odvětví toxikologie.

Dalšího z řidičů pod vlivem alkoholu odhalili humpolečtí policisté dnes, 15. března, kolem druhé hodiny ráno na ulici Masarykova v Humpolci. Čtyřiatřicetiletý řidič, který usedl za volant vozidla Škoda, nadýchal 0,56 promile alkoholu. Výsledky opakovaných měření byly 0,61 a 0,62 promile. Také v tomto případě policisté muži další jízdu zakázali a dále se bude zodpovídat z přestupkového jednání před příslušným správním orgánem.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

15. března 2019

vytisknout  e-mailem