Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči pod vlivem a nehodovost

Příbramsko - Dvanáct motoristů řídilo pod vlivem.  

     Po požití alkoholu či drog neváhají řidiči usedat za volant svých vozidel. Od středy minulého týdne do dnešního rána hlídky zjistily u 12 motoristů ovlivnění omamnými látkami. Nejvyšší naměřenou hodnotu měl 35letý šofér, který jel navíc bez řidičského oprávnění. Přístroj u něj vykázal 2,17 promile. Pět řidičů mělo test pozitivní na drogy, šlo o marihuanu nebo metamfetamin. U 26letého muže se dokonce našel necelý gram bílého prášku. Nejvíce opilých a zfetovaných motoristů jelo po Příbramsku v sobotu.

Čtyři nehody, kde sehrál svou úlohu alkohol
     Od pátku do neděle se odehrály čtyři nehody, kde sehrál svou roli alkohol, kterým se motoristé před jízdou posilnili. V pátek odpoledne skončilo auto na střeše v katastru obce Lazsko. 65letý řidič nezvládl průjezd zatáčkou, nejdříve narazil do betonového obrubníku, poté do oplocení areálu. V dechu tohoto muže byla zjištěna hodnota 1,75 promile, navíc dotyčný nevlastní potřebné řidičské oprávnění.
     V sobotu havaroval do oplocení solární elektrárny a následně i do konstrukce solárních panelů 20letý motorista. Stalo se tak v obci Rybníky kolem druhé hodiny ranní. Údajně mu měla do jízdní dráhy vběhnout lesní zvěř. Policisté u něj naměřili 1,21 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda byla odhadnuta na 150 tisíc korun. U dalších dvou havárií nabourali šoféři do zaparkovaných aut a z místa nehody ujeli.

Vážné zranění chodce a motorkáře
     V minulém týdnu došlo při nehodách k těžkému zranění chodkyně a motorkáře. První havárie se stala ve středu dopoledne v katastru obce Zalužany. 41letý motocyklista nerespektoval zákaz předjíždění a začal předjíždět kolonu vozidel. Přitom přehlédl auto značky Škoda Superb, které odbočovalo vlevo. Vzniklá škoda činí 280 tisíc korun.
     Následující den ráno narazil 41letý řidič fabie do 71leté chodkyně. Šofér ženu, která šla po přechodu pro chodce v Žižkově ulici v Příbrami, přehlédl. Poškozená s vážným zraněním skončila v příbramské nemocnici.

21. října 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem