Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidiči pod policejním drobnohledem

Karvinsko - na několika místech v regionu policisté kontrolovali řidiče..... 

Těrlicko - V průběhu noci na sobotu policisté ze služebny v obci Těrlicko zkontrolovali 44 vozidel. Během silničních kontrol, které byly zaměřeny na požívání alkoholu před jízdou, technický stav vozidel, doklady, hledané osoby a věci. Policisté řešili čtyři přestupky, z toho byly tři řešeny blokově a jeden přestupce bude oznámen správnímu orgánu. Žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholických nápojů nebo omamných látek.
Havířov 1 - Na území Obvodního oddělení Havířov 1 policisté vyjeli do ulic s kolegy z Dálničního oddělení Ostrava. V průběhu noci bylo k silniční kontrole zastaveno celkem 116 vozidel. Policisté zjistili 25 přestupků, které bylyl řešeny v blokovém řízení, celková částka činí 29 500 Kč.
Havířov 2 - I policisté této služebny posílili výkon služby a vyjeli po svém rajónu. Silniční kontroly byly zaměřeny na přítomnost alkoholu či drog u řidičů. Zastaveno bylo 37 vozidel, zjištěn byl jeden přestupek, který bude oznámen na příslušný správní orgán. Mimo jiné policisté kontrolovali  herny a bary ve svém služebního obvodu. Zkontrolováno bylo celkem 18 provozoven, kde nebylo zjištěno žádné porušení zákona.
Karviná - Co se týká počtu policistů, byla tato policejní akce největší. Karvinští policisté vyjeli do nedaleké obce Petrovice u Karviné. Policisté obvodního oddělení byli posíleni kolegy ze Speciální pořádkové jednotky Ostrava a Dopravního inspektorátu Karviná. Všechny důležité průjezdové cesty obcí byly obsazeny policejními hlídkami, celkem policisté byli na devíti stanovištích. Akce trvala od pátečního večera (přesněji od 20:00 h.) do následujícího rána (03:00 h.). Kontroly byly zaměřeny především na opilé nebo zdrogované řidiče, na pátrání po osobách a odcizených věcech. Výsledek: zastaveno ke kontrole bylo 483 vozidel, policisté uložili 11 blokových pokut, z toho 6 řidičů bylo opilých a 4 řidiči pod vlivem toxi látek. Zachyceni opilí řidiči byli převážně cizinci, nejvyšší naměřená hodnota byla 0,64 promile alkoholu. Přestupci budou řešeni správním orgánem. Řidiči, kteří byli pod vlivem omamných látek souhlasili s odběrem biologického materiálu. V těchto případech musíme počkat na výsledky rozborů.
Všechny dopravně bezpečnostní akce proběhly v noci na sobotu 26.3.2011.
por. Mgr. Zlatuše Viačková
komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem