Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči pod dohledem

KROMĚŘÍŽSKO: Policisté zkontrolovali více jak čtyři sta vozidel. 

S blížícím se koncem školního roku a nástupem letních prázdnin policisté zintenzívní dohled na silnicích.
Už předešlý víkend se policejní hlídky zaměřily na přestupky řidičů, ale i ostatních účastníků silničního provozu. V pátek, v sobotu i v neděli v různých časových intervalech proběhly na okrese Kroměříž celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Dopravní a pořádkoví policisté dohlíželi především na dodržování stanovené rychlosti, na to, zda jsou řidiči i spolujezdci připoutáni, zda řidiči za jízdy netelefonují a také na dodržování zákazu požívání alkoholu před nebo během jízdy.
Během tří dnů zkontrolovali celkem 423 vozidel a zjistili 89 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Sedmašedesáti řidičům uložili blokové pokuty v celkové výši 62 900 korun. Třináct přestupků oznámili správnímu orgánu k projednání. Policisté nejčastěji řidiče pokutovali za nedodržení stanovené rychlosti, za špatný technický stav jejich vozidel a také za to, že za jízdy nebyli připoutáni bezpečnostními pásy. U šesti řidičů zjistili požití alkoholu.
Například stanovenou rychlost překročilo dvacet sedm řidičů, jedenáct hříšníků nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, v osmnácti případech policisté zjistili špatný technický stav u vozidel. Devět přestupců se našlo i mezi cyklisty.
Policejní hlídky budou v četných kontrolách i nadále pokračovat. Zvláště v letních měsících by řidiči měli být na silnicích ostražitější, protože se větší míře mohou v silničním provozu setkat s dětmi.
 
27. června 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem