Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči nedodržují předpisy

KLATOVSKO - Při kontrole policisté zjistili dva, kteří byli pod vlivem alkoholu i návykových látek. Třetí měl pozitivní dechovou zkoušku. 

V pátek 14. ledna tohoto roku policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali v rámci dohledu nad silničním provozem řidiče vozidel. Při kontrolách zjistili tři, kteří porušili předpisy.

Na ulici Lerchova řidiče vozidla značky Opel Zafíra. Řidič byl zastaven dvacet minut po jedenácté hodině dopoledne, kdy z vozidla vystoupil a odcházel. Policisté jej opakovaně vyzývali k návratu, ale výzvy nerespektoval. Policisté muže zajistili. Následně policisté zjistili totožnost osmatřicetiletého muže z Chrudimska a předložil doklady potřebné k řízení vozidla. Provedená dechová zkouška byla s výsledkem měření 0,48 a opakovaně 0,37 promile alkoholu. Test na návykové látky měl pozitivní na konopí.

S vozidlem značky VW Passat jel po městě řidič a policisté jej zastavili na Nábřeží K. Houry patnáct minut po čtrnácté hodině. Dvaačtyřicetiletý muž z Nepomucka se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,43 promile alkoholu a další dvě zkoušky byly s negativními výsledky. Test na návykové látky byl u muže pozitivní na konopí, amfetamin a metamfetamin.

V neděli 16. ledna v Horažďovicích policisté z místního obvodního oddělení kontrolovali padesát minut po deváté hodině dopoledne řidiče vozidla značky Peugeot. Na ulici Příkopy byl zastaven místní dvaatřicetiletý muž. Dechová zkouška byla u muže s výsledkem 0,98 a opakovaně 0,94 promile alkoholu.

Policisté uvedené muže převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobili lékařským vyšetřením i odběrům krve.

Muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu k dalšímu opatření.

nprap. Dana Ladmanová

17. ledna 2022

vytisknout  e-mailem