Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidiči na D11 byli v hledáčku policie

KRAJ - Nejvyšší pokutu zaplatil řidič dodávky, který překročil nosnost vozidla téměř o dvě tuny.  

V pondělí 7. 12. 2015 proběhla na našem úseku dálnice D11 dopravně bezpečnostní akce za účasti  policistů, celníků a zástupců krajského úřadu.  Akce byla zaměřena na dodržování pravidel silničního  provozu, nosnosti vozidel, kontrolu sociálních předpisů, technického stavu,  ale také i na nelegální migraci.

Dodržování pravidel silničního provozu a věnování se řízení řidičů vozidel jsme monitorovali z našeho autobusu, který po D11 jezdil. Pro skrytý dohled byla zapojena i vozidla Superb a Passat. Na stanovištích na 81. km dálnice D11 ve směru na Hradec Králové jsme měli vozidlo se zázemím jako mobilní lustrační pracoviště a mobilní váhu pro kontrolní vážení vozidel.  A tato kontrolní vážení odhalila, že téměř každá druhá dodávka do 3,5 t byla přetížená. Rekordmanem byl řidič, jehož auto bylo přetíženo téměř o 2 t. Policisté mu na místě uložili blokovou pokutu 2.000 korun a před další jízdou musel zajistit přeložení části nákladu.

Již během dopoledních hodin policisté zjistili 11 přestupků, které spáchali řidiči kamionů, nejčastěji to bylo telefonování za jízdy, nepřipoutání se bezpečnostními pásy a nevěnování se řízení.

Během celé akce jsme uložili 26 pokut ve výši 25.300 Kč, z toho:

  • překročení hmotnosti  8x
  • telefon  6x
  • technický stav 3 x
  • pásy 6x
  • rychlost 4x

Ve třech případech jsme přestupky oznamovali na příslušný správní orgán k vyřízení, dvakrát se jednalo o porušení sociálních předpisů a v jednom případě překročení maximální povolené rychlostí na  190 km/h.

V kontrolách budou policisté samozřejmě i nadále pokračovat.

mjr. Mgr. Ivana Ježková
8. 12. 2015, 12:45

 

vytisknout  e-mailem