Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidiči kamionů zůstali "na suchu"

JIČÍNSKO - Odcizenou naftu prodávali muži pod cenou 

                                    ilustrační foto
Neskutečně drze si počínali v létě letošního roku dva muži ve věku 38 a 42 let, kteří z odstavených kamionů kradli motorovou naftu, a vůbec jim přitom nevadilo, že ve vozidlech odpočívali řidiči.  
Poprvé se vydali za lupem v noci na středu 3. srpna na Šalandu, kde ze zaparkovaného nákladního vozidla MAN TGL odčerpali pomocí hadice 380 litrů motorové nafty, kterou naplnili dvanáct kanystrů a palivovou nádrž svého vozidla Volkswagen Golf. Lehce získanou naftu pak prodali za velmi výhodnou cenu 24 korun za litr. Podruhé se na místo vrátili v noci na úterý 23. srpna. V tomto případě odčerpali ze zaparkovaného vozidla MAN TDX nejméně 300 litrů motorové nafty, kterou následně prodali v Praze.
 
Policisté se oběma případy velmi intenzivně zabývali a na základě provedeného šetření a zajištěných stop pak zjistili, kdo je má na svědomí.  Za starším, dvaačtyřicetiletým mužem, se vydali do  vazební věznice v Hradci Králové, kde si odpykává trest za jinou trestnou činnost. Ani nezapíral a oba skutky policistům celkem podrobně popsal. To jeho o tři roky mladší známý tak sdílný nebyl a naopak svoji účast na krádežích popřel.
 
Kriminalisté ovšem nashromáždili dostatečné množství důkazů, aby mohli v těchto dnech proti oběma zahájit trestní stíhání pro podezření z přečinu krádeže, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Hana Klečalová
13. prosince 2011 v 12:05
 
 
 

vytisknout  e-mailem