Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči jsou neopatrní

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidička dostala na zasněžené silnici smyk. 

Za nehodu, ke které včera večer 28. prosince vyjížděli dopravní policisté, může nepozornost jednašedesátileté řidičky. Žena ve VW Polu přijela na křižovatku v Uherském Brodě z ulice Nivnická. Aniž by dala přednost řidiči Audi, který jel od Uherského Hradiště na Starý Hrozenkov, vjela do křižovatky. Tam do Audi narazila. Při srážce nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda na vozidlech je předběžně odhadnuta na dvacet pět tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Řidičce byla uložena bloková pokuta.

Ve čtvrtek odpoledne 25. prosince skončil v nemocnici třiapadesátiletý cyklista. Ten jel po cyklostezce mezi Starým Městem a Velehradem. Ve chvíli, kdy projížděl pravotočivou zatáčkou, dostal na mokré stezce smyk a spadl do potoka.

O den později zablokovala silnici v Buchlovských horách nehoda. Bylo krátce po poledni a směrem na Uherské Hradiště jela kolona aut. V této koloně jel i řidič Octavie. Ten se při průjezdu levotočivé zatáčky nevěnoval řízení a najel do protisměru. Tam se čelně střetl s Passatem. Řidič Passatu při snaze zabránit srážce strhl řízení, narazil do svodidel a po nárazu byl odmrštěn na další Octavii v koloně. Po nehodě byli čtyři lidé odvezeni do Uherskohradišťské nemocnice. Policisté museli dopravu řídit kyvadlově téměř dvě hodiny. Škoda na vozidlech se vyšplhala na čtyři sta tisíc korun.

Změna počasí a sněhová pokrývka překvapila řidičku Fabie. Včera ráno krátce po šesté hodině odbočovala z ulice Velehradská do ulice Hradební. Na zasněžené silnici dostala smyk a narazila do semaforu pro chodce. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda je prozatím vyčíslena na patnáct tisíc korun. 

Od Štědrého dne došlo ke čtrnácti nehodám, ke kterým vyjížděli dopravní policisté. Za většinu těchto nehod může právě nepozornost a neopatrnost řidičů.

29. prosince 2014, nprap. Bc. Milena Šabatová


 

Odkazy do noveho okna

nehoda Buchlovské hory

nehoda Buchlovské hory 

Detailní náhled

nehoda Buchlovské hory (1)

nehoda Buchlovské hory (1) 

Detailní náhled

nehoda Buchlovské hory (2)

nehoda Buchlovské hory (2) 

Detailní náhled

nehoda cyklisty

nehoda cyklisty 

Detailní náhled

nehoda semafor

nehoda semafor 

Detailní náhled

nehoda Uherský Brod

nehoda Uherský Brod 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem