Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči jsou nenapravitelní

Dopravní policisté Prahy - západ měřili rychlost v Davli 

Dopravní policisté Praha venkov - ZÁPAD se dne 9. června zaměřili na kontrolu bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v obci Davle. Policisté vědí a jsou upozorňováni místními občany, že zde řidiči jezdí velmi rychle a to zejména v úseku u restaurace Kilián. Zde se nachází autobusová zastávka, není tu přechod pro chodce a navíc cestující čekají přímo u svodidel na silnici. Nejen že nemohou často bezpečně silnici přejít, ale ohroženi jsou rychlou jízdou neukázněných řidičů již při pouhém čekání na zastávce. Během jedné hodiny policejní hlídka stihla zastavit více než deset neukázněných řidičů a stejný počet jich bude pro porušení zákona oznámen místně příslušnému správnímu úřadu .
 
V obci, kde je nejvyšší povolená rychlost 50 km/h, naměřil radar čtyřiačtyřicetiletému řidiči modrého osobního automobilu zn. Superb 108 km/h. Muž byl velmi agresivní, vymlouval se, že má doma miminko v horečkách. Na takové i jiné výmluvy jsou již policisté zvyklí.
 
Trestu neušel ani čtyřiačtyřicetiletý řidič veteránu zn. Jaguár, který překročil nejvyšší povolenou rychlost o 21 km/h.
 
Když policisté zastavili jednašedesátiletého muže, kterému radar naměřil 80 km/h, podával policistům doklady se slovy: " To snad není tak hrozný."
 
Výjimkou v překročení rychlosti nebyl ani řidič Opelu, s kterým seděla ve voze žena s kojencem a druhým dítětem v autosedačce.
 
Policejní hlídka kontrolovala také technický stav vozidel. Až při silniční kontrole zjistila šestatřicetiletá řidička modrého automobilu zn.VW Polo, že má od dubna propadlou technickou kontrolu.
 
Dopravní policisté Praha venkov - ZÁPAD budou i nadále zaměřovat svoji činnost na dodržování pravidel silničního provozu a to zejména na překročení rychlosti. V letních měsících, zvláště pak ve zvýšeném provozu v době dovolených, řidiči nevěnují dostatečnou pozornost řízení a dopravním situacím. Všichni účastníci silničního provozu by měli tedy myslet především na pravidlo šťastného návratu.

vytisknout  e-mailem