Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči jezdí rychle

LITOMĚŘICE - V okrese probíhala dopravní akce… 

Také v litoměřickém okrese probíhala ve dnech od 26. do 28. září 2022 krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti.

Policisté zkontrolovali 50 vozidel a zjistili celkem 41 dopravních přestupků. Většina z nich byla vyřešena na místě uložením blokových pokut v celkové výši 24 600 korun.
Z tohoto počtu devětadvacet přestupců překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 4 řidiči drželi v ruce hovorové zařízení během jízdy, dvě vozidla se nacházela v nevyhovujícím technickém stavu, v jednom případě nedošlo k použití bezpečnostních pásů během jízdy, jedenkrát nebyl využit zádržný systém a v ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.
Závažnějším jednáním dvou řidičů, kdy se jednalo o pozitivní výsledek testu na návykové látky, se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Během akce byl zadržen také řidič, který usedl za volant motorového vozidla i přes platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Potěšujícím výsledkem akce jsou dechové zkoušky na alkohol, které byly ve všech případech negativní.

29. září 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem