Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči jezdí rychle

LITOMĚŘICKO - V okrese proběhla v pondělí celorepubliková dopravní akce. 

Také v litoměřickém okrese proběhla v pondělí 4. března celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti.
Policisté zkontrolovali 21 vozidel a zjistili celkem 18 dopravních přestupků. Řidičům byly za tyto přestupky uloženy blokové pokuty ve výši 32 000 korun.
Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 18 řidičů a závažnějším jednáním jednoho z řidičů, který v obci jel rychlostí 83 km/h se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

V souvislosti s dodržováním nejvyšší povolené rychlosti byl v litoměřickém okrese zatím zadržen jeden řidičský průkaz. Litoměřičtí dopravní policisté jej zadrželi v uplynulém týdnu mladému řidiči v obci Mšené-lázně. 20letý mladík projížděl 111 kilometrovou rychlostí centrem obce směrem na Ředhošť, v místech kde je maximální povolená rychlost jízdy 50km/h.
Jednáním tohoto řidiče se bude rovněž dále zabývat příslušný úřad, kdy za jeho nerozvážnost mu ve správním řízení hrozí pokuta až 25 000 korun, zákaz řízení až na 18 měsíců a 6 bodů do bodového systému.

Policisté upozorňují, že nepřizpůsobení rychlosti patří mezi nejčastější příčiny dopravních nehod a má nejtragičtější následky.

6. března 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Rychlost Mšené Lázně 111 km_h.pngRychlost Mšené-lázně 111 km/h.

vytisknout  e-mailem