Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči jezděte opatrně

Jízdu přizpůsobte počasí  

 

     Benešovští dopravní policisté evidují za uplynulý víkend několik dopravních nehod, kdy řidiči nepřizpůsobili jízdu vozidla stavu vozovky a povětrnostním podmínkám.
 

     20. ledna v odpoledních hodinách například čtyřiatřicetiletá řidička jela s Renaultem po silnici druhé třídy ve směru od Divišova na Všechlapy. Když projížděla mírnou levotočivou zatáčkou, z důvodu nepřiměřené rychlosti dostala s vozidlem na komunikaci, která byla pokryta vrstvou rozbředlého sněhu, smyk a havarovala ze srázu přes střechu karoserie vpravo mimo silnici. Řidička utrpěla lehké zranění a lékařem byla ošetřena na místě nehody. Dechová zkouška, kterou policisté u ženy  provedli, byla negativní.
 

     K další podobné nehodě vyjeli policisté 22. ledna v poledních hodinách. Třicetiletá řidička vozidla Toyoty Yaris dostala na namrzlém povrchu silnice smyk a přejela do protisměru. Když chtěla srovnat řízení, strhla volant doprava a havarovala vpravo mimo komunikaci, kde se vozidlo převrátilo na levý bok a střechou se opřelo o strom. Žena jela po silnici třetí třídy od Ješetic na obec Horní Borek. Při nehodě utrpěla pouze lehkou tržnou ránu na hlavě a nebyla pod vlivem alkoholu. Prohlídkou vozidla policisté zjistili, že na vozidle byly podle předpisů použity zimní pneumatiky ve stanovené hloubce dezénu.
 

     Policisté proto řidiče žádají, aby v tomto zimním období jezdili se zvýšenou opatrností, nepřeceňovali svoje řidičské schopnosti a jízdu vždy přizpůsobili stavu vozovky a povětrnostním podmínkám.

 

por. Bc. Zuzana Stránská

23. leden 2012

 

vytisknout  e-mailem