Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči jeli poté, co si notně vypili

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mezi opilými řidiči byli i ti s vysloveným zákazem řízení.  

 

Při srovnání vybraných zjištěných dopravních přestupků v uplynulých dvou týdnech je vidět, že se jednotlivé skupiny přelévají: zatímco ubylo „červených“, „pásů“ a „telefonů“, přibylo „rychlostí“ a „technických“. Co zůstalo naprosto vyrovnané, jsou počty řidičů přistižených při řízení v opilosti. Ovšem naměřené hodnoty alkoholu v jejich dechu rozhodně vyrovnané nebyly. Od nižších přestupkových hodnot do jednoho promile se spektrum rozevřelo až ke 2,6 promile!

Právě 2,6 promile naměřili dopravní policisté ve středu odpoledne za hustého provozu v Kunovicích řidiči osobního fordu. Čtyřiadvacetiletý muž z Uherského Hradiště sedl ve čtyři hodiny odpoledne za volant a vydal se na silnice, i když ještě dopoledne pil a ne málo. Při zadržení přiznal, že vypil deset dvanáctek a pět velkých fernetů. Policisté jej eskortovali na policejní oddělení a zadrželi mu řidičský průkaz.

Další opilý řidič pil také bez okolků před jízdou. Buchlovičtí policisté zastavili jednatřicetiletého muže v Břestku v úterý večer, když řídil s hodnotou alkoholu dosahující 1,95 promile. Řidič osobního renaultu přiznal, že krátce před jízdou ukončil alkoholovou sérii skládající se z osmi dvanáctek, půl litru slivovice a tří panáků rumu. Zadržený opilý řidič má navíc ještě na dva roky vyslovený zákaz řízení. Svým opileckým řízením si vysloužil podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení a další zákaz řízení až na deset let.

Přes vyslovený zákaz řízení řídil opilý i padesátiletý muž, kterého dopravní policisté zastavili v pondělí navečer v Uherském Hradišti. Muž za volantem osobního fiatu měl v dechu 1,7 promile. I on je podezřelý ze spáchání dvou již zmíněných trestných činů.

Opilý a k tomu příliš rychle jedoucí byl dvaatřicetiletý muž, kterého zastavili dopravní policisté v neděli ráno v Babicích. Místo padesátkou jel 64km/h. V dechu mu naměřili 0,95 promile. Muž sedl za volant i přesto, že v jednu v noci dopil dvanáctou desítku a půl litru slivovice. Za takovou jízdu mu ze zákona hrozí pokuta až dvacet tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Za příliš rychlou jízdu uložili policisté kauci třiačtyřicetiletému cizinci, který v sobotu odpoledne svištěl kolem Zlechova rychlostí 154 km/h. Dopravní policisté ho při této rychlé jízdě zastavili a uložili mu kauci ve výši pěti tisíc korun, kterou musel zaplatit předtím, než mohl pokračovat v jízdě.


 


 


 

 

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 12. – 18. 10. 2012


 


 

Počet zjištěných přestupků

12. – 18. 10. 2012

5. – 11. 10. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

9

9

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

83

8

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

12

29

Nepoužití bezpečnostních pásů

25

42

Telefonování za jízdy

27

42

Špatný technický stav vozidla

31

10

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. říjen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem