Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči jeli podnapilí

Policisté je kontrolovali  

     Další dopravně bezpečnostní akci uskutečnili 5. října v dopoledních hodinách dopravní policisté. Na stanovištích a kontrolních bodech jim pomáhali policisté z Vyšší policejní školy Praha Hrdlořezy.
 

    Policisté zkontrolovali 114 osobních a nákladních vozidel. Zjistili celkem 16 přestupků v dopravě. 14 z nich vyřídili na místě v blokovém řízení a vybrali za ně 7 500 korun. Ve 3 případech zjistili, že řidiči nebyli připoutání bezpečnostními pásy a 1 vozidlo nebylo v řádném technickém stavu.alkometr ilustrační


     Z mnoha dechových zkoušek, které policisté u řidičů provedli, byly dvě pozitivní. Krátce po deváté hodině ranní naměřil elektronický přístroj třiapadesátiletému řidiči osobního vozu Renault hodnotu 1,71 promile alkoholu v dechu. Vozidlo policisté zastavili na silnici II/112 u autobusové zastávky v místech zvaných Nechyba. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a lékařské vyšetření nepožadoval. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Vzhledem k tomu, že muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z tohoto přečinu. 


     O čtyřicet minut později jiná hlídka, která řidiče kontrolovala na silnici I/3, zjistila dalšího podnapilého řidiče. Padesátiletého muže, který řídil mikrobus, policisté kontrolovali v místech u Bystřice. Při dechové zkoušce nadýchal hodnotu 0,70 promile alkoholu v dechu a přiznal, že předešlý den v nočních hodinách vypil 6 desetistupňových piv. S naměřenou hodnotou souhlasil a nežádal lékařské vyšetření. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Dále ho informovali o tom, že případ, který je kvalifikován jako přestupek, postoupí k projednání správnímu orgánu na Městský úřad do Benešova.

 

por. Bc. Zuzana  Stránská

7.10.2010

 

vytisknout  e-mailem