Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči hrozí až deset let

LOUNY – Krádež pečiva, Vloupání do ordinace  

Řidiči hrozí až deset let
Dne 13. 6. 2009 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160 odst. 1 trestního řádu pro trestný čin „Ublížení na zdraví“, kterého se dopustil tím, že dne 20. 12. 2008  na silnici II. třídy č. 226 v km 7,51 za železničním přejezdem, ve směru jízdy od Podbořan na Vroutek, jako řidič OA Opel Astra s tímto vozidlem havaroval, jelikož nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze vozovky, dopravní situaci a svým schopnostem, vozidlo ve velké rychlosti uvedl do smyku a toto poté skončilo vlevo mimo komunikaci, kdy při nehodě došlo ke zranění spolujezdců a to k jednomu smrtelnému zranění, k dvěma těžkým zraněním a ke dvěma středně těžkým zraněním. U řidiče byl proveden odběr krve na zjištění hladiny alkoholu v krvi, kdy metodou plynové chromatografie byla zjištěna hladina alkoholu v krvi v hodnotě 1,54 g/kg.


První podezřelý si převzal obvinění
Dne 12. 6. 2009 si první z pětice podezřelých převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160 odst. 1 trestního řádu pro trestné činy „Krádeže“, „Porušování domovní svobody“ a „Poškozování cizí věci“, kterých se dopustili tím, že dne 28. 3. 2009 v Kryrech, ulici Nová, přelezli oplocení objektu, do kterého vnikli a prohledali ho. Poté budovu opustili a vrátili se sem dne 29. 3. 2009, kdy zde odlámali a rozstříhali přívodní měděné trubky ústředního topení, poškodili plynový kotel Protherm 24 BTV a odlámali a rozstříhali měděné trubky plynovodu. Dále zde odcizili 3 ks navijáků zn. Grauvel - Tenax Tecnosurf AX 70 a zábavní pyrotechniku, kterou ještě téhož dne vystříleli u rozhledny v Kryrech. Odcizené měděné trubky odevzdali do sběrných surovin,  kde jim byla vyplacena částka 840 Kč. Způsobená škoda byla vyčíslena na 88 408 Kč.


Krádež pečiva
Dne 15. 6. 2009 dosud neznámý pachatel v Líšťanech, před místní prodejnou Jednoty-COOP, přerazil nezjištěným předmětem uzamčenou petlici u dřevěné skříně na pečivo a z této odcizil přepravky s různým pečivem. Způsobená škoda byla vyčíslena na 2 170 Kč.


Pachatel kradl dvakrát na stejném místě
V době od 12. 6. do 15. 6. 2009 se dosud neznámý pachatel vloupal po vypáčení okna do ordinace lékaře na poliklinice v Žatci. Pachatel zde následně odcizil stolní počítač, monitor a pokladničku s finanční hotovostí. Způsobená škoda byla vyčíslena na 7 000 Kč. Jedná se v krátké době již o druhý případ. Podobným způsobem se do stejné ordinace již pachatel vloupal 10. 6. 2009, kdy způsobil škodu 6 000 Kč.

vytisknout  e-mailem