Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řidiči doplatili na rozmary počasí

Jeseník - hned ke třem dopravním nehodám došlo 15. března v okrese Jeseník 

Hned ke třem dopravním nehodám došlo během zasněženého pondělí 15. března. Po šesté hodině ranní boural první řidič mezi obcemi Vápenná a Lipová-lázně. Protože třiapadesátiletý muž viděl jet do protisměru automobil, chtěl najet s VW transportérem co nejvíce k pravému okraji. Ve chvilce ale na zledovatělé vozovce dostal smyk, najel do protisměru, kde se pravou stranou střetl s protijedoucím Peugeotem 307. Bohužel se tato dopravní nehoda neobešla bez zranění. Lehké zranění utrpěl jak řidič VW transportéru, tak spolujezdkyně z Peugeotu. Celková škoda se vyšplhala až na 240.000,- Kč.
 O dvě a půl hodiny později se nabourala 34letá řidička mezi Písečnou a Širokým Brodem. Také doplatila na rozmary zimního počasí. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostala smyk a následně narazila do stromu. Žena vyvázla bez zranění, ale škoda na vozidle je vyčíslena na 50.000,- Kč.
 Nejmenší škoda ve výši 11.000,- Kč. se odhaduje u poslední nehody, a to autobusu s lesní zvěří. Před půl osmou večerní projížděla pravidelná linka mezi Písečnou a Širokým Brodem. Srna vběhla bezprostředně před vozidlo a 57letý řidič střetu nedokázal zabránit. Srnka se ještě po nárazu dokázala postavit na nohy a rychle odběhnout do lesa. Nikomu z cestujících se naštěstí nic nestalo.        

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem