Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidiči, dávejte pozor! Na silnice po zimě už vyjeli i cyklisté!

SEMILSKO – Řidič v Lomnici nad Popelkou při couvání narazil do cyklistky. Všechny řidiče upozorňujeme na to, že se začínajícím jarem vyjíždějí na silnice také již cyklisté, kteří jsou společně s chodci těmi nejzranitelnějšími v silničním provozu. Cyklistům připomínáme základní rady bezpečného chování při jízdě na komunikacích. 

Včera brzy ráno krátce před půl sedmou hodinou se stala dopravní nehoda v Lomnici nad Popelkou v ulici Palackého. Řidič s vozidlem Škoda vyjížděl couváním kolmo z parkovacího stání, přičemž narazil do cyklistky, která jela po uvedené hlavní silnici na jízdním kole City 2 ve směru od Husova náměstí. Po tomto střetu žena upadla na vozovku a utrpěla zranění, se kterým byla převezena na vyšetření do turnovské nemocnice. Charakter jejího zraní a doba léčení jsou nyní předmětem probíhajícího šetření. Alkohol policisté u řidiče i cyklistky vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech.

V souvislosti s touto dopravní nehodu upozorňujeme řidiče na to, že s končící zimou začínají na silnice také již vyjíždět i cyklisté, kteří jsou společně s chodci těmi nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu. Samozřejmě i cyklistům připomínáme základní rady bezpečného chovánípři jízdě na komunikacích. Cyklisté, buďte opatrní a při jízdě v silničním provozu myslete na svoji bezpečnost. Uvědomte si, že každý střet s vozidlem je pro vás velmi bolestivý a na jeho následky můžete i zemřít. Na závěr vás, řidiči a cyklisti, žádáme, buďte v silničním provozu na sebe vzájemně ohleduplní a respektujte se tak, abyste všichni vždy v pořádku dojeli do cíle své cesty.


24. 3. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem