Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči, buďte opatrní!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za nehodami stála hlavně neopatrnost a únava. 

V uplynulém týdnu řešili naši policisté celkem třicet tři dopravních nehod. K většině z nich došlo na parkovištích v důsledku neopatrnosti řidičů nebo při střetu se zvěří. Jsou ale mezi nimi i takové, kdy vozidlo s unaveným nebo v jiném případě s uspěchaným řidičem havarovalo do příkopu.

Právě na uspěchanost doplatil v sobotu navečer 14. července řidič mercedesu. Bylo půl sedmé, když dvaadvacetiletý řidič jedoucí od Uherského Brodu začal mezi Veletinami a Podolím předjíždět auto, které jelo před ním. Jenže v protisměru jela vozidla, která předjížděl jiný řidič. Aby zabránil střetu, začal brzdit a poté strhl řízení. Tak se chtěl zařadit za vozidlo, které původně předjížděl. Jenže tento manévr mu nevyšel. Auto dostalo smyk a havarovalo vpravo mimo silnici. Jeho vůz se naštěstí s nikým nestřetl a všichni vyvázli bez zranění. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Škoda je předběžně vyčíslena na sedmdesát tisíc korun.

Se smykem se ve středu odpoledne potýkal dvaačtyřicetiletý řidič kamionu. Řidič v úseku mezi Hlukem a Dolním Němčí nezvládl řízení a havaroval do příkopu. I v tomto případě vyšla dechová zkouška negativní. Způsobená škoda dosáhla na šedesát tisíc korun.

Zdravotní indispozice zapříčinila havárii jednačtyřicetileté řidičky passatu. Žena jela v pondělí odpoledne 17. července směrem na Uherský Brod. U obce Podolí s vozidlem přejela do protisměru a poté havarovala vlevo mimo silnici. I tato nehoda se obešla bez zranění.

Mikrospánek ve čtvrtek brzy ráno přepadl dvaapadesátiletého řidiče octavie ve chvíli, když projížděl levotočivou zatáčkou. K události došlo v obci Podolí. Vozidlo vyjelo vpravo mimo silnici, kde narazilo do vjezdové závory. Ke zranění řidiče nedošlo a alkohol u něj vyloučila dechová zkouška. Škoda je v tomto případě vyčíslena na sto čtyřicet tisíc korun.

O několik hodin později doplatil na nepozornost devětatřicetiletý řidič nákladního vozidla, který jel v koloně vozidel ze Slovenska směrem na Starý Hrozenkov. Při rozjíždění omylem zařadil zpátečku a narazil do za ním stojícího vozidla značky Porsche Cayennes. Na vozidlech vznikla sto šedesátitisícová škoda.

Policisté upozorňují řidiče, aby se během jízdy plně soustředili na řízení, byli opatrní a ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu a dodržovali dopravní předpisy.

Na cestách je důležité nepřeceňovat své síly, dělat častější přestávky a hlavně dodržovat pitný režim formou nealkoholických nápojů! Právě to jsou základy toho, aby dojeli bezpečně do cíle.

21. července 2017, por. Bc. Milena Šabatová        

vytisknout  e-mailem