Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči a zákony

Řídil s 1,80 promile alkoholu 

         V Klatovech byl na ulici Vídeňské ve čtvrtek v 16.05 hodin kontrolován řidič ve věku 29 let z Domažlicka, který řídil motocykl zn. Babeta. Šetřením policisté zjistili, že muž má podle rozsudku Okresního soudu v Domažlicích uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce února 2009 do února 2012. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
    V obci Prášily byl ve čtvrtek 23. září letošního roku kontrolován ve 14.50 hodin policisty u penzionu řidič 42 letý muž z Vimperku, který řídil vozidlo zn. Škoda Felicia. Muž se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 0,68 a opakovaně 0,73 promile alkoholu v krvi. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán na městský úřad.
     Ve čtvrtek 23. září 2010 ve 21.45 hodin řídil 30 letý muž z obce na Klatovsku motocykl zn. Jawa v Klatovech po ulici Nádražní a byl kontrolován hlídkou policie. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 1,62 a opakovanou zkouškou 1,80 a 1,74 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Dana Ladmanová

24. 9. 2010

 

vytisknout  e-mailem