Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rozmary počasí potrápily řidiče

RYCHNOVSKO - Zasněžené silnice jsou komplikací. 

Dopravní policisté během víkendu zaevidovali 5 dopravních nehod, naštěstí bez vážnějších následků.

K páteční podvečerní havárii vyjížděla hlídka rychnovské skupiny dopravních nehod v 16:40 na silnici č.I/14. Řidička osobního auta zn. Peugeot 106 jedoucí od Rychnova nad Kněžnou směrem na Lupenici s největší pravděpodobností nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace. Při jízdě z kopce dostala smyk, který nezvládla a vyjela vpravo mimo silnici, kde narazila levým bokem auta do stromu. Záchranáři sedmatřicetiletou ženu převezli do nemocnice. Škoda této havárie byla vyčíslena na 8.000 korun.
V sobotu 5.1. krátce před sedmou hodinou ranní vyjížděli policisté k dopravní nehodě na silnici mezi Borohrádkem a Česticemi. Řidič osobního auta zn. BMW jedoucí od Bohohrádku zřejmě nepřizpusobil rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostím podmínkám. Na rozbředlém sněhu dostal smyk, který nezvládl. S autem vletěl do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím řidičem v osobním autě zn. Suzuki Grand Vitara. Záchranáři transportovali do nemocnice spolujezdce ze suzuki. K žádnému dalšímu zranění osob nedošlo. Škoda této dopravní nehody je odhadnuta na 150.000 korun.
Patnáct minut před polednem došlo k havárii osobního auta zn. Volkswagen Multivan. Jeho řidič jedoucí od Skuhrova nad Bělou směrem do Deštného v Orlických horách v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svých schopnostem a stavu vozovky. S autem vyjel vlevo mimo zasněženou silnici a havaroval v silničním příkopu. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 82.000 korun.
Řidiči všech tří událostí před jízdou nepožili alkohol.

por. Mgr. Alena Kacálková
7.1.2019

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

5.1. Skuhrov n.B. - Deštné v OH 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.1. Borohrádek - Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.1. Borohrádek - Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.1. Rychnov n.Kn. - Lupenice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem