Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiče přepadla únava

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za nehodou stojí únava řidiče. 

Bez zranění se naštěstí obešla dopravní nehoda jednadvacetiletého řidiče opelu, za kterou stál mikrospánek. Mladý řidič v sobotu 22. července asi čtyři hodiny po půlnoci projížděl Kunovicemi a v ulici Na Rynku vlivem únavy za volantem usnul. Vozidlo při průjezdu levotočivé zatáčky vyjelo vpravo mimo silnici, kde narazilo do zaparkovaného nissanu. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na vozidlech je vyčíslena na sto tisíc korun.

Stošedesátitisícová škoda vznikla při dopravní nehodě, ke které došlo v úterý 25. července krátce před sedmou hodinou ráno. Dvaapadesátiletá řidička renaultu, která jela od Huštěnovic, při odbočování na Staré Město nezvládla průjezd křižovatkou a dostala smyk. Poté vyjela mimo silnici, projela keři a havarovala pod travnatým svahem. I tato nehoda se obešla bez zranění.

V nemocnici skončil v neděli večer dvaačtyřicetiletý cyklista. Muž projížděl Nedakonicemi a zřejmě se plně nevěnoval řízení. Následkem toho spadl z kola a způsobil si zranění.  Zda byl v té době pod vlivem alkoholu, prokáže až nařízený odběr krve.

Průjezd pravotočivé zatáčky v buchlovských kopcích v pátek 21. července nezvládl sedmadvacetiletý řidič passatu. Na mokré silnici dostal smyk, vyjel vlevo do protisměru, kde narazil do svodidel. Od těch se vozidlo odrazilo a havarovalo mimo vozovku. Řidič, u něhož vyšla dechová zkouška negativní, utrpěl lehké zranění. Škoda na vozidle a svodidlech je vyčíslena na třicet pět tisíc korun.

Za volant felicie neměl sedat dvaatřicetiletý muž. Ten v pondělí ráno projížděl úsekem mezi Zlechovem a Starým Městem. Jakmile uviděl policejní vozidlo, přidal rychlost a začal ujíždět po polní cestě směrem na Velehrad. Hlídka okamžitě vyjela za vozidlem. Felicii zastavily až betonové zátarasy umístěné na cestě. Řidič vystoupil a i přes výzvy před policisty utíkal po cyklostezce a poté přes pole směrem na Velehrad. Jeho snaha byla ale marná, daleko neutekl. V poutech byl převezen na policejní služebnu. Z dostupné evidence hlídka zjistila, že má blokaci řidičského oprávnění a navíc mu vyšel pozitivní test na drogy.

Včera po poledni zastavili policisté řidiče felicie, který projížděl Buchlovicemi. Ten usedl do vozidla, které má od listopadu minulého roku propadlou technickou kontrolu a navíc hlídka zjistila, že má  propadlý řidičský průkaz. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

28. července 2017, por. Bc. Milena Šabatová                           

vytisknout  e-mailem