Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řidiče potrápilo počasí

Jeseník - Skončili na svodidlech i v potoce 

Nedělní nevlídné počasí na Jesenicku podcenili hned tři řidiči. Bourat se začalo hned brzy ráno. Po druhé hodině ranní havarovala 31letá žena z Vápenné. Za jízdy se ve vozidle Škoda Octavia bavila se svým spolucestujícím a plně se nevěnovala řízení. Při výjezdu z Vápenné na Pomezi vjela do protisměru a nakonec skončila na kovovém svodidle. Na místě museli zasahovat profesionální hasiči, aby vyprostili vozidlo a zlikvidovali unikající provozní kapaliny. Majitel vyčíslil škodu na 150.000 Kč.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Další více jak statisícikorunovou škodu způsobila o dvanáct hodin později 43letá řidička. V Bělé pod Pradědem při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy namrzlé vozovce, která byla ještě pokryta vrstvou rozježděného sněhu. S vozidlem Ford Escort dostala smyk, přejela vlevo a narazila do protijedoucího automobilu zn. Škoda Fabia. Po nárazu se ford dostal na krajnici, kde se ze svahu převrátil na střechu. Jak 43letá řidička, tak i 28letý řidič utrpěli lehké zranění.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Do třetice ne moc šťastně „zaparkoval“ 37letý řidič z Bernartic. Při cestě z Bergova do Skorošic nepřizpůsobil rychlost svého vozidla zn. Fiat Marea. Při průjezdu křižovatkou dostal smyk, narazil do kovového zábradlí, které srazil, a sjel do skorošického potoka.
U všech řidičů byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou.

 

 

 

 

 

 

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

13. prosince 2010

vytisknout  e-mailem