Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiče potrápila zvěř

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Tři řidiči se potýkali se zvěří. 

Během posledních dnů řidiče potrápila zvěř. Dopravní policisté tak řešili tři nehody.

K první došlo v neděli ráno 30. dubna. Řidiči hyundaie, který krátce po páté hodině projížděl úsekem mezi Starým Městem a Kostelany nad Moravou, vběhla bezprostředně do jízdní dráhy srna a tak došlo k jejich střetu. Celková škoda je předběžně odhadnuta na třicet čtyři tisíc korun.

Stejná událost se opakovala včera večer mezi obcemi Březolupy a Bílovice. Řidička dodávky již nestihla zabránit střetu se srncem. Škoda je vyčíslena na devatenáct tisíc korun.

Třetí nehoda se stala dnes hodinu po půlnoci mezi Starým Městem a Buchlovicemi. Srnec vběhl přímo před projíždějící mercedes. V tomto případě vznikla škoda za čtyřicet čtyři tisíc korun.

Uhynulou zvěř si převzali zástupci příslušných mysliveckých sdružení. U všech řidičů byla provedena dechová zkouška, která vyšla negativní.

Pro přebíhající zvěř neplatí žádná pravidla silničního provozu, dopravní značení a ani nařízení. Řidičům tedy nezbývá nic jiného, než být při jízdě velmi opatrný, předvídavý a plně se soustředit na řízení. Zejména pak v úsecích poblíž lesů a polí a také tam, kde přímo dopravní značka upozorňuje řidiče na zvěř, je nutné jet takovou rychlostí, abychom byli schopni v případě spatření zvěře zastavit nebo alespoň snížit rychlost, aby následky nehody nebyly tak velké. V momentu, kdy nám vběhne do jízdní dráhy zvěř, nesmíme strhávat řízení! Takový nepřiměřený manévr může přinést horší následky, než přímý střet se zvěří.

2. května 2017, por. Bc. Milena Šabatová             

Odkazy do noveho okna

mercedes

mercedes 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem