Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidičák zpět zřejmě dlouho nedostane

ZLÍNSKO: Podnapilý motorkář narazil do osobního vozidla. 

Devětapadesátiletý muž usedl koncem minulého týdne za řídítka svého motocyklu a vydal se na cestu. Předtím se ovšem posilnil notnou dávkou alkoholu. Při jízdě z Přílep do Lukovečku na Zlínsku ovšem nezvládl projet pravotočivou zatáčkou, přejel do protisměru, kde čelně narazil do projíždějícího motorového vozidla značky Kia CEED, které řídila jednačtyřicetiletá žena.

Motocyklista po srážce upadl nejprve na kapotu vozidla a poté na komunikaci. V tu chvíli kolem projížděl ve svém volnu policista z pohotovostního a eskortního oddělení, který okamžitě zastavil, aby ležícímu muži pomohl. Od řidičky, která naštěstí neutrpěla žádné zranění, zjistil prvotní informace a začal se věnovat záchraně motoráře, který nekomunikoval a byl zjevně zraněný na několika místech. Po nějaké době začal reagovat na oslovení, policista ho uvedl do stabilizované polohy a ošetřil mu tlakovým obvazem krvácivá zranění na nohou.

Dopravní policisté, kteří záhy dorazili na místo dopravní nehody, zjistili, že muž před jízdou požil nemalé množství alkoholu. První dechová zkouška vykázala hodnotu 1,66 promile, druhá dechová zkouška potom 1,77 promile alkoholu v dechu. Zraněného motocyklistu převezli záchranáři do nemocnice.

Celkovou škodu na dopravních prostředcích vyčíslili policisté předběžně na sedmdesát tisíc korun. V evidencích policisté zjistili, že muž měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel, přičemž si nepožádal o vrácení řidičského průkazu.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti, v tomto případě další zákaz řízení motorových vozidel.

14. dubna 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Nehoda Lukoveček

Nehoda Lukoveček 

Detailní náhled

Nehoda Lukoveček 2

Nehoda Lukoveček 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem