Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič vjel na dálnici D1 do protiměru

Čelní střet dvou vozidel měl na D1 fatální následky  

V pondělí 14. listopadu  v podvečer krátce před osmnáctou hodinou jsme na integrovaném operačním středisku přijali na lince 158 oznámení o vážné dopravní nehodě,  která se stala na 113. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu.  Na dálnici se bezprostředně po nehodě zcela zastavil provoz.

Na místo ihned po oznámení vyjeli policisté z dálničního oddělení Velký Beranov, kteří na místě zjistili, že se v daném kilometru čelně střetla dvě osobní vozidla. Dalším šetřením na místě policisté zjistili, že dvaasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Renault najel z dosud nezjištěných příčin na dálnici D1 na 112. kilometru do protisměru, tedy do  jízdního pásu na Prahu, ale sám jel směrem na Brno. Na 113. kilometru se čelně střetl s osobním vozidlem VW Passat, jehož jednapadesátiletý řidič jel ve svém jízdním pásu ve směru  jízdy na Prahu.

Následky čelního střetu dvou vozidel jsou fatální. Starší řidič osobního vozidla,  který vjel na dálnici do protisměru, při nehodě na místě zemřel. Řidič druhého vozidla se při nehodě těžce zranil a musel být zdravotnickou záchrannou službou převezen ve velmi vážném stavu do brněnské nemocnice.  Na místo dopravní nehody byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava.  Šetření okolností dopravní nehody si na místě převzali kriminalisté.

Za místem tragického střetu se vytvořila kolona v délce několika kilometrů. Policisté odkláněli provoz z dálnice na exitu 119 ve Velkém Beranově a vozidla pokračovala přes Velký Beranov do Jihlavy, kde mohla vozidla znovu najet na dálnici D1 na nájezdu na 112. kilometru. V Jihlavě silný provoz způsobil dopúravní problémy, zejména na křižovatkách ve městech.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

16. listopad 2016

vytisknout  e-mailem