Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řidič v zákazu řízení parkoval na policejním parkovišti

KARLOVARSKO – V březnu řídil pod vlivem alkoholu. 

Drzost některých řidičů je občas šokující. O tom se přesvědčili i policisté z obvodního oddělení v Karlových Varech – město.

V pondělí dne 15. dubna 2019 řídil 35letý muž osobní vozidlo značky Kia v Karlových Varech po ulici Vítězná. Řidič se svojí spolucestující si nejspíš potřebovali něco zařídit, a tak vozidlo zaparkovali ve vjezdu k místnímu policejnímu oddělení, kde je zákaz vjezdu. Když se vrátili zpátky a chtěli z místa odjet, daleko však nedojeli. Sotva se rozjeli, byli zastaveni policejní hlídkou. Policisté po řidiči požadovali doklady potřebné k provozu a řízení vozidla, které jim předložil, kromě řidičského průkazu. Tvrdil, že ho zapomněl doma. Policisté při kontrole řidiče zjistili, že mu byl rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech uložen zákaz řízení všech motorových vozidel až do března roku 2021. Dále na vozidle zjistili technickou závadu spočívající v prasklém čelním skle. Dále s ním provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativně, stejně jako test na drogy. Řidič nedávno řídil pod vlivem alkoholu, a to do konce i po tom, co byl zastaven policisty více v článku zde.

Policisté řidiči zakázali další jízdu a předvedli ho na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Zde mu sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
18. 4. 2019

Odkazy do noveho okna

zaparkované vozidlo

zaparkované vozidlo 

Detailní náhled

zaparkované vozidlo

zaparkované vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem