Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidič v centru Vsetína nadýchal přes tři promile

VSETÍN: Opilý řidič vezl na motorce spolujezdce bez přilby.  

V sobotu dopoledne zastavila hlídka vsetínských policistů řidiče motocyklu, který měl v dechu přes tři promile. Policisté řidiče zastavili proto, že vezl spolujezdce, který neměl přilbu. Řidič má navíc zákaz řízení. Je podezřelý ze dvou trestných činů a spolujezdec z přestupku.
 
Hlídka vsetínských policistů si v sobotu kolem deváté hodiny ráno všimla jedoucího motocyklu, na němž seděl spolujezdec bez přilby. V centru Vsetína, konkrétně na ul. Smetanova, řidiče zastavila. Z řidiče byl cítit alkohol. Že byl skutečně značně posilněn alkoholem, potvrdila dechová zkouška. Vsetíňan se po orientační zkoušce, kdy nadýchal 3,32 promile, podrobil odběru krve v nemocnici. Kolegové zjistili, že řídil motocykl i přesto, že má zákaz řízení. V neděli ráno sdělili policisté řidiči podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což trestní zákon ukládá až tříletý trest odnětí svobody.
  
Sedmatřicetiletý spolujezdec motocyklu se bude u správního orgánu zpovídat z přestupku, kterého se podle zákona o provozu na pozemních komunikacích dopustil tím, že neměl za jízdy na hlavě přilbu. Za to může dostat pokutu až do výše 2 500 korun  
 
 
23. července 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem