Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řidič uplácel a lhal

Policisté pražské cizinecké policie odmítli nabízený úplatek. 

Krátce před pondělní půlnocí hlídka pražské cizinecké policie zastavila na Strakonické ulici v Praze 5 osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Megane krátce po té, co řidič vozidla svou rychlou jízdou na kluzké komunikaci několikrát ohrozil ostatní účastníky silničního provozu.
 
Sedmatřicetiletého muže policisté při následné kontrole vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu. Řidič reagoval přiznáním, že před jízdou vypil několik piv a vzápětí mužům zákona opakovaně nabízel finanční částku 40 tisíc korun, když na celou věc zapomenou a nechají ho odjet. Policisté nabídku rázně odmítli a sdělili muži, že se svým jednáním dopustil trestného činu. Podezřelý se okamžitě začal ohrazovat s tím, že žádný úplatek nenabízel, vozidlo neřídil a odmítal se podrobit orientační dechové zkoušce i lékařské prohlídce s odběrem krve.
 
Přes své odmítavé stanovisko skončil muž na nejbližší policejní služebně, kde byly zahájeny úkony trestního řízení. Ještě v průběhu úterka vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro trestné činy podplácení a ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 19.12.2012

vytisknout  e-mailem