Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidič Transitu přehlédl chodce

JABLONEC NAD NISOU - Těžké zranění si vyžádala dopravní nehoda, která se stala ve středu krátce po půl osmé ráno na křižovatce ulic Tovární a Široká. 

Ve středu 21. prosince 2016 krátce po půl osmé hodině ráno vyjížděli dopravní poilcisté k nehodě s těžkým zraněním, která se stala v Jablonci na křižovatce ulic Tovární a Široká. Po vedlejší silnici ulici Široká jel ve směru od Horní Proseče do centra města řidič vozidla Ford Transit. Ve chvíli, kdy na křižovatce jeho řidič odbočil vlevo na hlavní silnici, přehlédl za křižovatkou na přechodu pro chodce staršího muže. Levou přední částí vozidla do něj narazil. Zraněného chodce - 65letého muže z místa nehody převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby do jablonecké nemocnice, kde byl následně hospitalizován. Ještě před převozem do nemocnice provedli policisté u obou účastníků dopravní nehody orientační dechové zkoušky na alkohol, které byly negativní. Na vozidle vznikla předběžná škoda ve výši 15 tisíc korun. 

Nehodou se i nadále zabývají dopravní policisté, kteří již v daném případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.
 

22.12.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem