Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič srazil chodkyni a z místa ujel

ŽĎÁRSKO: Policisté podezřelého řidiče i vozidlo vypátrali 

V sobotu 19. listopadu ráno krátce před sedmou hodinou jsme na integrovaném operačním středisku přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na ulici Brodská ve Žďáře nad Sázavou. V blízkosti přechodu pro chodce se střetlo osobní vozidlo s chodkyní. Řidič osobního vozidla z místa nehody ujel. Jednaosmdesátiletá žena na následky zranění na místě zemřela.

Policisté okamžitě po přijetí oznámení začali po vozidle a jeho řidič pátrat. Na místě tragické dopravní nehody jsme zajistili upotřebitelné stopy, místo důkladně ohledali a vyslechli  svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k průběhu dopravní nehody a k vozidlu, které mělo na nehodě podíl. Na místo vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Žďár nad Sázavou. Kriminalisté začali s vyhodnocováním kamerových záběrů z městského kamerového systému s cílem co nejdříve vypátrat  podezřelé vozidlo a ustanovit jeho řidiče. Policistům se podařilo ještě tentýž den podezřelé vozidlo tovární značky Jeep vypátrat a ustanovit jeho řidiče. Jedná se o třiapadesátiletého muže ze Ždárska. Policisté u muže nařídili lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a zadrželi mu řidičský průkaz.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a  přečinu neposkytnutí pomoci řidiče dopravního prostředku.  V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Další okolnosti tragické dopravní nehody jsou předmětem šetření. Případ si na místě převzali kriminalisté  služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Žďár nad Sázavou.

V letošním roce zemřelo při dopravních nehodách v našem kraji sedmadvacet osob.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

20. listopad 2016

vytisknout  e-mailem