Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič se zákazem odjel od výslechu opět vozem

LOUNSKO - O vozidlo možná přijde; Opilý naboural do sloupu; V poledne přistižen při řízení v opilosti. 

Kvůli své nepoučitelnosti možná přijde o vozidlo 39letý muž, který nerespektoval soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel. Policisté ho nejprve při řízení vozidla přistihli minulý čtvrtek pozdě večer v Podbořanech. Silniční kontrola odhalila, že muž má uložený zákaz řízení až do října.

O pár dní později se dotyčný kvůli svému prohřešku dostavil na policejní služebnu k výslechu. K překvapení policistů muže krátce po jeho skončení opět spatřili řídit kousek od oddělení stejné vozidlo, které řídil i při první kontrole, a kterým zřejmě od výslechu odjel. Policisté tedy vozidlo zastavili a jejich domněnka, že ho znovu řídí stejný muž se zákazem, se potvrdila.

Dotyčný nyní čelí podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za jehož spáchání hrozí u soudu až dvouleté odnětí svobody. Kromě toho může soud rozhodnout také o propadnutí jeho vozidla, které policisté vzhledem k opakování trestné činnosti u muže zajistili.

Opilý naboural do sloupu

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 31letý muž, který měl během dubnové noci v obci na Žatecku havarovat s osobním vozidlem. Při průjezdu prudkou zatáčkou vjel řidič do protisměru až za okraj silnice, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Po nehodě, z které vyvázl bez zranění, nadýchal hodnoty kolem 1,8 promile alkoholu. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 90 tisíc korun a na sloupu veřejného osvětlení na 33 tisíc.

U soudu mu za řízení v opilosti s následkem nehody hrozí odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

V poledne přistižen při řízení v opilosti

Při řízení vozidla v opilosti přistihli toto pondělí kolem poledne v Podbořanech policisté 28letého muže. Po zastavení vozidla a dýchnutí do přístroje se ukázaly hodnoty kolem 1,5 promile alkoholu. Následující den si hříšník od policistů převzal sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  Soud ho může potrestat odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 28. května 2021

vytisknout  e-mailem